Директоријум сајтова

Direktorijum odabranih sajtova. Možda nisu ni najposećeniji, ni najlepši, ali jesu po nečemu vredni da se pogledaju, pročitaju, komentarišu i podele sa Internet zajednicom.

субота, 28. април 2018.

Veb dizajn za rent a car agencije

Kako treba da izgleda:

  • funkcionalan, 
  • moderan i 
  • estetski privlačan 

sajt za rent a car agenciju?

Tragajući Internetom naišli smo na veb sajt rent a car agencije cars4rent.me.

Prijatno smo se iznenadili svedenim, skoro minimalističkim dizajnom i brojem opcija, u koje smo našli sve ono što bi potencijalni korisnik očekivao do veb sajta preko koga želi da rezerviše vozilo za rent a car.

Pa krenimo redom.

Opštio utisak da je veb dizajn sajta za rent a car agenciju odlično smišljen i realizovan.

Veb sajt za rent a car: cars4rent.me

SSL sertifikat prisutan i svi moderni browseri ga detektuju. Odlična stvar za početak.
Ukazuje na želju autora da sajt bude visoko kotiran kod mašina za pretragu, ali i da odmah pridobije poverenje korisnika zbog sigurnosti transakcija.

Naslovna stranica



Prosto pleni. Govori tri jezika, kao da kaže to je ono što ste tražili i što želite da dobijete. Fantastičan slajder, koji mami posetioce da se uvuku u sadržaj strane, tj. sajta.

Heder sajta omogućuje brzi kontakt sa agencijom kao i izbor jednog od tri strana jezika. Višejezičnost sajta ukazuje na nameru autora da svoje poslovanje prošire na korisnike sa različitih govornih područja, odnosno država.

Osnovni meni krajnje intuitivan i prisutan na sim stranicama. Omogućava brzu navigaciju na sve najvažnije stranie sajta.

Sajt ujedno i promoviše prirodne lepote Crne Gore, tako da svi korisnici pored uobičajene rezervacije vozila za rent a car, imaju mogućnost da se upoznaju i sa nekim prirodnim lepotama ove male a prelepe države.

Na vrhu strane, ispod slajdera, favorizovanje automobila za iznajmljivanje. Odličan marketinški potez. Sugerisanje posetiocima koji odmah mogu da se opredele za vrstu i konkretno vozilo.



Ispod favorizovanih vozila promotivni i deskriptivni tekst o samoj agenciji. Vrlo lepo i temeljno napisan da posetioci znaju da odmah znaju da je u pitanju respektabilna agencija za rent a car u Podgorici.


Promotivni segment koji pomaže posetiocima u poledu izbora turističkih destinacija u Podgorici, ali i Crnoj Gori.



I na kraju naslovne strane vrlo bogat, komforan i informativan futer.

Stranica za ponudu automobila



Veoma pregledna stranica. Posetilac lako može da se upozna sa voznim parkom, osnovnim karakteristikama vozila, kao i akcijama u smislu smanjenja cena usluga najam vozila.

Rezervacija vozila



Kada se posetilac opredeli za vozilo, na jednoj strani može da uputi zahtev za rezervaciju voziča. Jako pametno, svedeno i funkcionalno rešenje.
Sa stanovišta potencijalnog korisnika veoma praktično rešenje koje mu oduzima najmanje vremena a daje dovoljno informacija.

Umesto zaključka


I na kraju možemo reći da je sajt cars4rent.me veoma dopadljivo dizajnersko i programersko rešenje koje nije slučajno na dobrim pozicijama u glavnim pretraživačima, pre svega Google.

Sajt možete pogledati na ovoj adresi.






Нема коментара:

Постави коментар