Директоријум сајтова

Direktorijum odabranih sajtova. Možda nisu ni najposećeniji, ni najlepši, ali jesu po nečemu vredni da se pogledaju, pročitaju, komentarišu i podele sa Internet zajednicom.

среда, 23. август 2017.

Vraća li se prirodni kamen u modu?


Primećuje se povećana potražnja prirodnog kamena u građevini, pa otud i pitanje: vraća li se prirodni kamen u modu? Pored modernih dizajna i novogradnje na teritoriji Srbije, potražnja za ukrasnim kamenom i prirodnim materijalima je u postepenom rastu. Vizuelni utisak i taktilni doživljaj teksture prirodnog kamena je nezamenjiva čak i danas kada se u građevini preferira staklo i metal. Primetna je i kombinacija PVC i prirodnih materijala kao što su kamen i drvo. PVC stolarija daje elegantni dizajn svakom objektu, dok drvo i kamen ruše taj utisak sterilnog i daju toplinu domu. Korišćenje PVC i prirodnih materijala ne samo što nas podseća na stari dizajn u kom su naši dedovi gradili svoje domove, već ima i praktičnu primenu. Mnogi bi rekli da je to samo hipsterski fazon, mada to nije istina u potpunosti.

Kvaliteti kamena pored lepog izgleda i istrajnosti ogledaju se i u zadovoljavajućem stepenu toplotne izolacije i otpornosti na vremenske uslove, isto kao i PVC, tako da su ova dva materijala savršena jedan za drugi. Korišćenjem ova dva materijala, možete urediti svoj dom na takav način da traje decenijama. Održavanje ovih materijala je prilično lako i jeftino, tako da je njihov odabir za korišćenje razumljiv.



Prirodni kamen se pretežno upotrebljava za uređenje eksterijera pri ozidavanju fasade, ukrašavanju prilaza, uređenju dvorišnih elemenata kao što su česme, ograda, otvorena ložišta, ali se u zadnje vreme sve više koristi i u kući za dekoraciju zidova velikih površina, kamina, stepenica. U kombinaciji sa PVC stolarijom, možete povećati uštedu toplotne energije i uštedeti dosta novca na grejanje i struju.


Znam, PVC i kamen deluju nespojivo, ali uz odabir pravih tekstura, oba materijala će se međusobno upotpunjavati i dati jedinstveni šarm Vašem domu. Pri korišćenju drveta kao materijala za kuću, poželjno je ograničiti se na nameštaj i pod, dok je kamen idealan za ostale segmente uređenja, a PVC kao pomoćno rešenje pri dekorisanju.


Ovakve kombinacije počele su prevashodno da se javljaju na vikendicama i odmaralištima, a sada sve više u kućama i poslovnim prostorima. PVC stolarija je opšte prihvaćen koncept zamene za drvo dok se prirodni kamen trenutno probija na tržištu potiskujući ostale izbore iz potražnje. Moj savet je da se više zainteresujete za dolazeći trend korišćenja prirodnog kamena i delujete odmah, jer ćete svakako imati koristi od toga čak i kad se trend promeni.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte ljude koji imaju dosta iskustva sa tim:

http://www.mrpvcsistem.rs/pvc-i-alu-stolarija-pitanja.php

http://www.kamenstruganik.com/kontakt


Нема коментара:

Постави коментар