Директоријум сајтова

Direktorijum odabranih sajtova. Možda nisu ni najposećeniji, ni najlepši, ali jesu po nečemu vredni da se pogledaju, pročitaju, komentarišu i podele sa Internet zajednicom.

среда, 26. новембар 2014.

Analiza sajta Rent-a-car agencije Menadžer Express

Rent-a-car Menadžer Express


Menadžer Express je rent-a-car agencija iz Beograda koja uspešno posluje već 14 godina. Iznajmljivanje automobila je oblast u kojoj vlada velika konkurencija, samo u Beogradu postoje više od 40 agencija od najvećih svetskih lanaca kao što su AVIS, HERTZ, Eurocar, do manjih domaćih kompanija (Menadžer Express, SIXT, Unirent, VIP i tako dalje), konkurencija je jaka i borba za opstanak na tržištu je nemilosrdna.  Pošto je “bara sve manja, a krokodila sve više” vrlo je važan dobar marketing, reklamiranje i promocija. Marketinška borba se u velikoj meri odvija i na internetu tako da je posedovanje kvalitetnog sajta koji je dobro dizajniran i koji stoji  visoko u Google pretragama neophodnost. 

Sajt rent-a-car agencije Menadžer express


Vodeći ljudi ove kompanije su prepoznali značaj  internet marketinga i kvalitetnog sajta za svoje poslovanje i investirali su u svoj sajt.


rent-a-car agencija Menadzer
Naslovna strana sajta

Sajt Menadžer express-a je dobro dizajniran, koristi se se vrlo kompleksan CMS , pun informacija, i bogat slikama i linkovima. Osim na srpskom jeziku postoje i verzije na ruskom i engleskom jeziku. Prvo što se primeti kada se otvori sajt su jake i snažne boje. Dominira kombinacija žute, plave i bele boje koja daje snažan vizuelni utisak, sajt privlači pažnju i posetilac se mora na njemu zadržati. Na sajtu su postavljene mnogobrojne slike automobila koje ova agencija poseduje, i koji su razvrstani po kategorijama.
Na naslovnoj stranici su potencirana  razna obaveštenja o novostima, akcijama i popustima rent-a-car agencije Menadžer express.Tu su i kontakt podaci, adresa, telefoni i e-mejl adresa. Agencija se nalazi na aerodromu a to je potencirano još u header-u. 

Postavljeni su i linkovi prema socijalnim mrežama. 

Navigacija. Dugmad za navigaciju nisu u prvom planu ali su  vidljivi:

    • Rent a Car Beograd sa padajućem menijem (pop-up menue)
    • Rezervacije
Rent-a-car agencija Menadzment Exoress
stranica rezervacije

    • Cenovnik
Rent-a-car agencija Menadzment Express
Stranica cenovnik

    • Vozni park - koji ima i padajući meni sa svim automobilima agencije razvrstanih u klase
    • Kontakt
navigacija
Navigacija
U padajuvem meniju Rent a Car Beograd su 3 linka:

        Menadžet Express koji vodi do stranice sa dobrodošlicom i osnovnim podacima o aktivnostima kompanije,
        Kontakt  koja vodi do stranice na kojoj dominira Google map karta sa lokacijom kompanije, kao i kontakt forma
        Uslovi korišćena  Ovde su navedeni opšti uslovi iznajmljivanja vozila što je vrlo važna informacija za klijente

Ovakvo rešenje, da u navigaciji postoji padajući meni (pop-up) nije omiljeno kod svih korisnika, ali svakako ima i onih koji su zadovoljni sa ovim sistemom organizacije. 

Na naslovnoj strani je stavljena još i kontakt forma koja otvara mogućnost „on-line“rezervacije vozila, što je neophodno u poslovanju savremenih rent-a-car agencija. Istu tu kontakt formu možemo da nađemo i na stranici rezervacije.

Futer je dominantno u plavaj boji. U futeru su ponovno predstavljeni automobil i najosnovniji kontakt podaci.

rent-a-car agencija Menadzer Express
Futer

Nedostaci sajta

·         Jedna od glavnih zamerki je utisak komplikovanosti i nejasnoća sajta. Po našem mišljenju, na sajtu ima previše linkova koji vode do istih stranica, što može da izazove malu konfuziju.

·         Ima dosta informacija koje nisu pregledne. Dobija se utisak da su informacije jednostavno „bačeni“ na sajt što otežava snalaženje. Potrebno je dosta  pretraživanja i „skrolovanja“ da bi se došlo do  podataka, a to kod nestrpljivih klijenata može dovesti do napuštanja sajta.

·         Linkovi ka socijalnim mrežama ne rade, a to u velikoj meri utiče i na SEO.

 

Zaključak

I pored sitnih nedostataka sajt ima vrlo dobru ocenu. Najvažnije je to što se radi redovno ažuriranje podataka, radi se optimizacija i promocija sajta, što bez sumnje pozitivno utiče na ukupno poslovanje Rent-a-car agencije Menadžer Express. 

2 коментара:

  1. Internet marketing je neminovan u savremenom poslovanju, a ova rent a car agencija je to prepoznala. Nedostataka na sajtu ima, ali nisu preveliki, a oni vazni delovi sajta su korektno uradjeni. Odabir boja je odlican. Na sajtovima ovog tipa dominiraju nijanse sive, pa svi lice jedan na drugi.

    ОдговориИзбриши
  2. Opstati 14 godina u ovom poslu u jakoj konkurenciji je za svaku pohvalu.Ocigledno da su u Menadzer agenciji dovoljno radili na marketingu i voznom parku.

    ОдговориИзбриши