Директоријум сајтова

Direktorijum odabranih sajtova. Možda nisu ni najposećeniji, ni najlepši, ali jesu po nečemu vredni da se pogledaju, pročitaju, komentarišu i podele sa Internet zajednicom.

среда, 30. јун 2010.

Linkovi i sajtovi za linkove


Već danas možemo konstatovati da postoji značajan broj sajtova koji sadrže linkove ka drugim sajtovima.
Uvek me pomalo nasmeju nosioci progresa na Internetu kada u reklamiranju sopstvenog sajta za linkove, odnosno direktorijume linkova stave neki naslov tip Human Edited Directory a u spisku linkova desetine hiljada odrednica.
U prevodu softver radi 99% posla a oni to kao ljudski razmatraju i znaju šta i kao rade.
Generalno, sajtovi koji sadrže linkove, direktorijumi linkova, počinju neumoljivo da liče jedni na druge.
Prilično logično jer se na netu mogu pronaći hakovane verzije solidnih aplikacija za linkove (open source aplikacije su takodje prisutne) i mnogi koji nikada nisu napisali ni jednu liniju programskog koda, kradjom ili korišćenjem besplatnog softvera, pokušavaju da prave biznis sa sajtovima za linkove, tzv. direktorijumi linkova.
To je tako i teško da će da se menja. Kako se snaći u moru takvih sajtova postaje prilično monotono i moram priznati nezanimljivo.
Naravno, ta čarobna moderna kapitalistička reč interes je vodilja i prethodnica za mnoge stvari u vaseljeni pa i za linkove.
Ipak, kada se linkovi, odnosno sajtovi za linkove malo osmisle drugačije mogu biti, ako ništa, bar drugačije koncipirani.
Nekada su bile popularne top liste linkova, dok naravno administratori zarad veće posete nisu počeli forsirati linkove sa sadržajima za široke narodne mase (x).
Webmasteri i firme koje se bave optimizacijom su pred sve većim brojem sajtova za linkove a od kojih realno sve manja korist.
I tako, ovde će se malo blogovati na tu temu pa kome se učini da može da doprinese ovoj temi neka se javi i napiše ponešto.

Нема коментара:

Постави коментар