Директоријум сајтова

Direktorijum odabranih sajtova. Možda nisu ni najposećeniji, ni najlepši, ali jesu po nečemu vredni da se pogledaju, pročitaju, komentarišu i podele sa Internet zajednicom.

понедељак, 5. јануар 2015.

Blog o montažnim kućama

Montažne kuće - blog


Montažne kuće kod nas još uvek nisu dostigle popularnost koju imaju u razvijenom svetu. Uglavnom vlada mišljenje da je čvrsta gradnja neprikosnovena. Smatra se da su zidane kuće trajne i skoro neuništive.
Ali, profesionalci koji se bave izradom montažnih kuća i poznaju proces i način izrade, ne bi se baš složili sa tim stavom.



Ovaj blog posvećen montažnim kućama je njihov način da predstave ljudima ono što rade. Na blogu ćete naći objašnjenje kako se montažne kuće prave, koje su njihove prednosti u odnosu na klasično zidane, i zašto su dobra alternativa.


Pored toga, ima i nekoliko interesantnih tekstova koji nam ovaj vid gradnje predstavljaju iz malo drugačijeg ugla:

Autori bloga trude se i da prate trendove na polju gradnje, pa možete da saznate i nešto o energetskoj efikasnosti, pasivnim kućama, ili kućama iz 3D štampača.

 

Perspektiva bloga


Možda bi na blogu moglo da bude vise tekstova, jer je ova tema zaista interesantna i mnogo toga o njoj može da se piše i priča. Ipak, ako se ima u vidu da prvi tekst datira iz marta prošle godine, može se reći da blog ide u dobrom pravcu. Nadamo se da će biti još zanimljivih tekstova, npr. o tome koji su svetski trendovi u montažnoj gradnji. Možda bi glavna zamerka bila nedostatak stručnih tekstova - o materijalima koji se koriste u izradi montažnih kuća, njihovoj obradi, samom procesu gradnje...


U svakom slučaju, verujemo da će ih biti u narednom periodu i da ovaj blog svakako treba da bude na listi onih koje pratite.


 

1 коментар:

  1. Ja sam za to da montazne kuce treba graditi gde postoji potreba za tim pogotovo na napustenim seoskim imanjima kako bi se ozivelo selo.

    ОдговориИзбриши