Директоријум сајтова

Direktorijum odabranih sajtova. Možda nisu ni najposećeniji, ni najlepši, ali jesu po nečemu vredni da se pogledaju, pročitaju, komentarišu i podele sa Internet zajednicom.

уторак, 21. фебруар 2017.

Škola stranih jezika Mogi Beograd


Škola stranih jezika Mogi Beograd


Škola stranih jezika Mogi iz Beograda je respektabilna i nadaleko poznata i priznata škola, postoji nekoliko decenija, i za to vreme je izgradila zavidno renome. Specijalnost ove škole je rad u malim grupama (do 4 polaznika) i upotreba Lozanov metode.
Za škole stranih jezika izuzetno je važno da imaju dobar i funkcionalan sajt, koji dobro stoji u rezultatima pretrage, na koji je urađen maksimalno dobar SEO, i možda najvažnije - da bude vidljiv i na mobilnim telefonima i tabletima (drugim rečima - da bude responsive). Konkurencija u ovoj oblasti je izuzetno velika i nema mestu improvizacijama u dizajnu i izradu sajtova.

Analaizirali smo sajt škole stranih jezika Mogi.

Analiza sajta škole stranih jezika Mogi


Sajt je podeljen na sledeće osnovne elemente:
  • Heder (zaglavje)
  • Navigacija (meni)
  • Sadržaj strane (countent)
  • Sidebar
  • Futer

Heder


U Hederu se nalazi logo škole, baner na kojemu su preko crteža prestavljene razlike između škole Mogi i ostalih škola (primetna je blaga antireklama prema drugim školama), a na desnoj strani su date adrese i telefonski kontakti njihovih škola.

Škola-stranih-jezika-Mogi-2
Heder

Navigacija


Karakteristično za ovaj sajt je veoma velika količina materijala, tako da navigacija predstavlja izazov. Rešenje je nađeno u postavljanju 2 menija: horizontalno i vertikalno.


1. Horizontalna navigacija


Na horizontalnom meniju su postavljena sledeći linkovi:

Škola-stranih-jezika-Mogi-33


Home – osnovna stranica (landing page), gde su ukratko dati osnovni podaci o školi stranih jezika Mogi, objašnjava se način predavanja i metode koje se koriste kako bi se što lakše savladao strani jezik (Lozanov metoda, mali broj polaznika, mape uma i ključne reči, itd). 

Cene – postavljen je cenovnik, način plaćanja i popusti

Kursevi – ovo dugme ima 2 pod-menija

Škola-stranih-jezika-Mogi-4
  • Opšti kursevi - koji dalje ima linkove koji vode ka stranicama sa pojedinačnim kursevima (škola engleskog, škola nemačkog, škola mađarskog, itd...). Čini nam se da ovo nije najsrećnije rešenje i da su ove stranice važne i da treba da budu vidljivije za posetioce sajta
Škola-stranih-jezika-Mogi-5

  • Lozanov metoda – ovde su isto tako postavljeni linkovi ka stranicama (ruski jezik, nemački jezik, engleski jezik, francuski jezik, srpski za strance, i engleska stranica serbian for foreigners). Ovo je vrlo loše rešenje, pošto ovo nije mesto za ove linkove. Primer: vi na sajtu tražite informacije o ruskom jeziku ili srpski za strance, što je vrlo traženo, a one se kriju pod Lozanov metoda. Naša sugestija je da se ovo što pre koriguje. 


Engleski – i ovde postoji pod-meni gde su postavljeni linkovi ka stranama o gramatici, vremenima u engleskom jeziku i savetima kako da se ovaj jezik što pre savlada

Škola-stranih-jezika-Mogi-7


Nemački – slično kao prethodno dugme

Škola-stranih-jezika-Mogi-8


Za mlade – ima dva linka

Međunarodni ispitiškola stranih jezika Mogi nudi pripremu za polaganje nekoliko međunarodnih testova (TOEFL, IELTS, Cambridge test), tako da je njihovo izdvajanje u glavnom meniju potpuno opravdano

Za decu – sa učenjem stranog jezika treba početi od najranijih uzrasta, ali sa decom je potrebno raditi znalački i primereno njihovom uzrastu. U školi Mogi imaju veliko iskustvo u radu sa decom, a to je sve obješnjeno naovoj stranici.

Blog – blog sajta je vrlo bogat, prepun sadržaja, tekstova i tema koje su se vremenom skupljale. Navigacija je olakšana postavljanjem filtera gde se teme mogu filtrirati po kategorijama. Ipak, ocena je da postoji neki stepen konfuzije u nalaženju teksta koji nas zanima, a potrebno je dosta i skrolovanja što može da bude zamorno za običnog posetioca sajta. Mali nedostatak je i to da kada se jednom „ode“ na blog, vraćanje na osnovni sajt je otežano zato što ne postoji link ka njemu.

Škola-stranih-jezika-Mogi-9
Blog na sajtu Škole stranih jezika Mogi



U produžetku horizontalnog menija je postavljena traka na kojoj su ikonice za društvene mreže koje su izuzetno važne za promociju. Mala primedba je neredovno ažuriranje YouTube kanala.



Vertikalna navigacija


Škola-stranih-jezika-Mogi-10

Kontakt – kontakt podaci: telefon, adresa, emejlovi.

Kursevi za nezaposlene

Kursevi jezika Beograd – prestavljen je način učenja stranog jezika u ovoj školipreko interesantne animacije, na kraju stranice je i kontakt formular za upiskurseva. Ova stranica bi mogla da bude zastupljena i u horizontalnom meniju

Naš tim – fotografije predavača u školi

O nama – osnovni podaci o školi stranih jezika Mogi

Engleski jezik – bez sumnje engleski je najvažniji jezik današnjice, zato je izdvojen od drugih

Za preduzećaŠkola stranih jezika Mogi nudi kurseve za preduzeća. Na ovoj stranici su dati objašnjenja šta preduzeća mogu da očekuju od kurseva i koji je najbolji način organizacije grupa kako bi se brže savladao jezik

Poslovni kursevi – utisak je da je ova stranica mogla da bude spojena sa prethodnom

Učenje na daljinu

Komentari polaznika – komentari polaznika su veoma važni za reference svih poslovnih subjekata a posebno za škole. Utisak je da ima previše skrolovanja kroz komentare, ali to se teško može izbeći.

Kursevi za prezaposlene – ova stranica udara pravo u centar, većina ljudi smatra sebe prezaposleni i da nema vremena za učenje novih stvari. Ovde će naći obješnjenje da nemora da bude tako.

Poklon vaučeri

Šta pišu novine o nama – postavljen je tekst koji je izašao u PC press-u 2014 godine. Ovo nije dovoljno, ukoliko nema više tekstova u medijima bolje ne potencirati ovaj jedan jedini.


Sidebar

Škola-stranih-jezika-Mogi-11
Sidebar

Sa desne strane je postavljen sidebar na kome su stavljenji komentari polaznika, kontakt forma i nekoliko banera sa popustima i akcijama. Mala primedba je možda prevelika dužina sidebara što zahteva dosta skrolovanja pri čemu se gubi sadržina stranica.

Sadržaj stranica


Dizajn stranica je vrlo interesantan i nesvakidašnji. Tekstovi na svim stranicama su vrlo bogati, podeljen u pasuse i "razbijeni" ilustracijama i (u manjem broju) slikama koje osvežavaju jednobraznost i monotoniju čitanja. Stranice su dobro linkovane izneđu sebe, i sa stanovišta SEO nema zamerki. Jedine zamerke su te da su pojedini tekstovi veoma dugački, i da se tekst ponavlja. 

Futer

Pozadina futera je crna što ga jasno odvaja od bele pozadine ostalih elemetata na sajtu. Sadrži osnovne kontakt podatke, adrese, telefone i mape gde se nalaze škole, kao i listu najvažnijih linkova na sajtu.

Škola-stranih-jezika-Mogi-12
Futer



Zaključak


Sajt škole stranih jezika Mogi iz Beograda je savremeni sajt sa bogatim sadržajem tekstova i interesantnim animacijama koji privlače posetitelje. Oni na sajtu dobijaju svepotrebne i  neophodne informacije o radu škole, o načinima predavanja i organizaciju grupa i opcijama koji svaki polaznik ima. Ovaj sajt dobro stoji u organiskoj pretrazi na Googlu (SERP), SEO je solidno odrađen i osim par sitnica koje treba popraviti, sajt zaslužuje vrlo dobru ocenu.

Нема коментара:

Постави коментар